Güncelleme Tarihi: 31 July 2023

Visitors: 101

2023-2024 Güz Dönemi 3+1 İşyeri Uygulama ve Eğitimi Dersi Seçim Kriterleri Hakkında

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Uygulamalı Eğitimler Yönergesi'nde yer alan "İşletmede Mesleki Eğitim, Staj ve Uygulamalı Ders İlke ve Esaslarına" yönelik maddeler aşağıdaki gibidir;


MADDE 14-
(1) İşletmede mesleki eğitimin eğitim ve öğretim dönemlerinde yapılması esastır. İşletmede mesleki eğitim üniversitenin akademik takviminde belirlenen eğitim öğretim dönemlerinde başlar ve bu sürenin sonunda biter. Ancak programın özelliğine ve işletme koşullarının uygunluğuna göre yaz döneminde de işletmede mesleki eğitim yaptırılabilir.
(2) Öğrencilerin işletmede mesleki eğitime günde sekiz saat, hafta içi beş iş günü tam zamanlı olarak katılmaları zorunludur ve eğitimin kesintisiz yapılması esastır.
(3) Genel not ortalaması 1.80’in altında olan veya işletmede mesleki eğitimin olduğu dönemde diğer derslere devam zorunluluğu bulunan öğrenciler işletmede mesleki eğitim derslerini seçemezler.
(4) Lisans öğrencileri için akademik takvime uygun olarak belirlenen mesleki eğitim programlarındaki zorunlu mesleki eğitimin, öğrencinin ilk altı yarıyıldaki genel not ortalaması ve devamsızlık (DZ) durumlarına göre yedinci veya sekizinci yarıyılında yapılması esastır.
(5) İşletmede mesleki eğitim dersine kayıt yapacak lisans öğrencilerinin yedinci veya sekizinci dönemlere dağılım ve planlanması bölüm komisyonunca belirlenir. 
(6) Tekrar dersi ya da alması gereken dersi bulunan lisans öğrencileri, tüm derslerini başardıktan sonraki dönemlerde, yedinci veya sekizinci dönem gibi, işletmede mesleki eğitimlerine kayıt yapabilir.
(7) Ön lisans öğrencileri için akademik takvime uygun olarak belirlenen mesleki eğitim programlarındaki zorunlu işletmede mesleki eğitimin, öğrencinin ilk iki yarıyıldaki genel not ortalaması ve devamsızlık (DZ) durumlarına göre üçüncü veya dördüncü yarıyılında yapılması esastır.
(8) İşletmede mesleki eğitim dersine kayıt yapacak ön lisans öğrencilerin üçüncü veya dördüncü dönemlere dağılım ve planlanması Bölüm Komisyonunca belirlenir.
(9) Tekrar dersi ya da alması gereken dersi bulunan ön lisans öğrencileri, tüm derslerini başardıktan sonraki dönemlerde, üçüncü veya dördüncü dönem gibi, işletmede mesleki eğitimlerine kayıt yapabilir.