Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2018

Tarihçe

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulu’nun 14 Şubat 1994 tarihli toplantısında; Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı ve Sıhhi Tesisat Programının 1994-1995 Eğitim öğretim Yılından itibaren 30’ar öğrencili olarak açılması yönünde alınan karar gereği Gönen Meslek Yüksekokulu faaliyete geçmiştir.

Meslek Yüksekokulumuz Gönen Köy Hizmetleri Birliği’nce yurt olarak inşa ettirilen ve Gönen Kaymakamlığı’nca; Balıkesir Üniversitesi, Gönen Meslek Yüksekokulu tarafından kullanılması amacıyla tahsis edilen binada 01.09.1994-15.04.2005 yılları arasında Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Meslek Yüksekokulumuz hizmet binasının İdari bina, sınıflar, konferans salonu, kantin ve yemekhaneden oluşan blokları tamamen bitmiş olup, kullanıma sunulmuştur. Yüksekokulumuz 15.04.2005 tarihinden itibaren kendi binasında Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

23 Nisan 2015 tarih ve 29335 Sayılı Resmi Gazetede "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" un (Kanun No. 6640) 1. maddesine göre Balıkesir ili Bandırma ilçesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulmuş olup Balıkesir Üniversitesine bağlı olan Gönen Meslek Yüksekokulu bağlantısı değiştirilerek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlanmıştır.