Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021

Gösterim: 2041

Tanıtım

Çağımızın en büyük gereklerinden birisi bilgisayar programcılığıdır; zira gerek kamu kurumları gerekse de her türlü özel şirket, firma, kurum veya kuruluş artık tüm işlemlerini bilgisayarlar ve internet üzerinden yapmaktadır. Bu kurum veya kuruluşlar işlerini minimum iş gücü ile en kısa sürede yapmak istemektedirler. Bu sebeple kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamak ve çağımızın gereksinimlerine ayak uydurmak amacıyla masaüstü, web ve mobil uyumlu programların geliştirilmesi için uzman elemanlar yetiştirilmektedir. 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı programı bu amaca hizmet etmektedir. Mezunların iş istihdam sahası hem devlet kurumlarını hem de özel sektör kuruluşlarını kapsamaktadır. Bir kamu kurumunda görev almak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu konudaki en önemli şart KPSS önlisans oturumunda yeterli puanı almaktır. Bilgisayar Programcılığı programı mezunları;

-Hastane, okul, sosyal güvenlik kurumları, belediyeler, bankalar gibi devlet kurumlarında,

-E-posta hizmeti veren her türlü kurum veya kuruluşlarda,

-Teknik servisler,

-Bilgisayar satış mağazaları

-Çeşitli mağazaların bilgi-işlem birimleri,

-Üniversiteler, gibi alanlarda çalışabilmektedir.

Bölüm mezunları görev yaptıkları alanlarda ilgili kurum veya kuruluşun her türlü bilgi sistemini yürütmek, ihtiyaca yönelik yazılımlar geliştirmek, ilgili kayıtların tutulmasını sağlamakla görevlidir. Bu program açılması teklifi yapılırken ülkemizdeki kamu ve özel sektörün “bilgisayar programcısı elemanı” ihtiyacı dikkate alınmıştır. Bilgisayar Programcılığı uzmanları kamuda ve özel sektörde istihdam edilmesi mümkün kişilerdir. 

Bilgisayar yazılımı bir disiplin olarak ele alındığında; ilgilendiği bazı akademik alanlar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Yapay zeka uygulamaları
  • Savunma ve uzay teknolojileri uygulamaları
  • Güvenli ağ uygulamaları
  • Tıbbi görüntüleme uygulamaları
  • Akıllı sistem uygulamaları
  • İnsan-makine etkileşimi uygulamaları
  • Görüntü işleme Uygulamaları
  • BiyoinformatiK

Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim Programı başarılı bir şekilde tamamlanıp, (toplam 120 AKTS karşılığı ders) program yeterlilikleri sağlandığında ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve mesleki stajı ile hazırladığı staj defteri ve raporundan geçer not alan öğrenciler Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim programından önlisans derecesi ile mezun olurlar.

 

Online dersler http://lms.bandirma.edu.tr sistemi üzerinden ve yarıyol sunu sınavları Gönen Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır. Ders programı ve Sınav programı her yarıyıl başında program web sayfasında duyurulacaktır.

 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)’nin ilgili türde belirlenen YGS Puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler programa kabul  edilecektir.