Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020

Gösterim: 410

Erasmus+ ve Mevlana Programları Adayları İçin Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (Kasım 2020 Dönemi)

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

ERASMUS YABANCI DİL SEVİYE TESPİT SINAVI

KASIM 2020

 

Erasmus Programına başvuru yapmak isteyen, Üniversitemiz öğrencilerine yönelik olarak Yabancı Dil Seviye Tespit ve Dil Belgelendirme Sınavı açılacaktır.

Sınavın amacı,

A) Erasmus programına başvuru yapmak isteyen Önlisans, Lisan ve Lisansüstü öğrencilerin,

B) Üniversitemize bağlı Enstitülerde Lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların dil seviyelerini belirleyerek ve bunu belgelendirmektir.

Yapılacak olan başvurular sadece yabancı dil sınavı içindir. Erasmus Öğrenci Hareketliliği Programı başvuru şart ve tarihleri Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından ilan edilmektedir.  

Seviye tespit sınavı yılda iki kez yapılmakta olup her yabancı dil sınavından sonra Erasmus ve Mevlana programlarına kabul olacağı veya öğrenci kabul edileceği anlamına gelmemektedir.

Sınav; en az orta ve üst düzey (CEFR B2 ve C1) seviyede yapılmaktadır. Erasmus+ ve Mevlana Programları kapsamında, öğrencilerin bir başka ülkede dersleri İngilizce olarak almaları hedeflendiğinden bu programlara katılacak öğrencilerin yeterli dil seviyesine sahip olmaları gerekmektedir. Sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavda 55 ve üzeri alan öğrencilerin sınav sonuçları 2 yıl süreyle geçerlidir.

Sınav İçeriği: Sınavda; dilbilgisi, kelime bilgisi, okuma, dinleme ve kompozisyon becerilerini ölçmeye yönelik sorular yer almaktadır.

Başvuru Şekli Öğrenciler kayıtlı oldukları Fakültenin/Meslek Yüksekokulunun/Enstitünün, Öğrenci İşlerine başvurması gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri        : 02 Kasım – 20 Kasım 2020

Sınav Tarihi                : 27 Kasım 2020, Cuma

Sınav Saati                 : 15.00

Sınav Yeri                   : Merkez Kampüs, D Blok

Sınav Sonuçları          : Sınav sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulu web adresinde ilan edilecek ve ilgili birime gönderilecektir.

İletişim

Erasmus Programı detayları içinhttp://erasmus.bandirma.edu.tr/tr

Yabancı Dil sınavı ile ilgili olarakydyo@bandirma.edu.tr