Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2022

Güney Marmara Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı

Değerli Öğrencilerimiz,

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan bölgemizde Lisans, Ön Lisans ve lise düzeyinde bölüm sınırlaması olmaksızın Güney Marmara Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı gerçekleştirilecektir. Bu program kapsamında 16 Haziran 2022 tarihinde Ajansımız Merkez Binasında Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol töreni gerçekleştirilecektir.

2021-2022 eğitim dönemi itibariyle son sınıf öğrencisi olmayan ortaöğretim, ön lisans ve lisans seviyesindeki bölüm sınırlaması olmaksızın tüm öğrenciler, www.yazanzeka.org aracılığıyla kayıtlarını gerçekleştirip programa dahil olabilecektir. Programa kayıt olan öğrenciler BTK Akademi'ye bildirilerek, BTK Akademi’de yer alan Yazan Zeka Programı kapsamında tanımlanacak olan çevrim içi eğitimleri tamamlaması gerekmektedir. Belirlenen kontenjan kapsamında başarılı bulunan öğrencilerin ileri seviye eğitimlere geçirilmesi, bu alanda yetiştirilmesi amaçlamaktadır.