Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019

İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK SINIFI İLE İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

1. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına kayıt olmak için ne yapmam gerekir?

İlandaki örnek dilekçeyi kullanarak yazılı olarak başvuru yapmanız gerekir. Dilekçe; ilgili fakülteye veya meslek yüksekokuluna ulaştırılmalıdır.

2. Seviye Tespit Sınavı zorunlu mudur?

Evet. Sınavın amacı öğrencileri bilgi seviyelerine göre gruplara ayırmaktır. Her öğrenci bu sınava girmek durumundadır.

3. Vazgeçebilir miyim?

Son vazgeçme tarihi 16 Eylül 2019, saat 17:30’dur. Bunun için de İptal Dilekçesi yazılmalıdır.

4. Başarısız olursam ne olur?

Her öğrenci 2019-2020 Güz Dönemi’nde önlisans veya lisans derslerini alabilir. Başarısız olan veya devam şartını yerine getirmeyen öğrencilere sertifikası verilmez.

5. Ders kitaplarını nasıl temin ederim? Maliyeti ne kadardır?

Yetkili bölge satış acentesi size doğrudan ve indirimli olarak satacaktır. Kendiniz de tüm seti temin edebilirsiniz. Ancak orijinal kitapları daha düşük fiyata bulmak mümkün değildir. Yetkili bayi öğrenciler için en düşük fiyatı uygulamaktadır. Kredi kartı kullanımı, taksit uygulaması ve elden teslim gibi olanakları da sunmaktadır. Bir kitap setinin maliyeti yaklaşık 800 TL'dir.

6. Haftada kaç gün dersim olacak? Kaç saat ders alacağım?

Akademik takvimde derslerin yapılacağı tarihler yazılıdır. Dersler haftada 5 güne yayılmıştır. Seviyeye göre 20 - 26 saat arası ders işlenir.

7. Dersleri nerede göreceğim?

Dersler, Üniversitemizin Bandırma’daki Merkez Kampüsünde verilmektedir. Dersler F Bloktaki dersliklerde yapılacaktır.

8. Sınıflar kaç kişilik? Kendi bölümümdekilerle mi ders göreceğim?

Sınıf mevcutları 12 ile 30 kişi arasında değişebilmektedir. Öğrenciler fakülte, meslek yüksekokulu veya bölümlerine göre değil dil seviyelerine göre gruplara ayrılacaktır.

9. Kimler İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Eğitimi alabilir?

ÖSYM değerlendirmesi sonucu üniversitemize 2019 yılında yerleşen öğrenciler bu imkandan yaralanabilirler.

10. Programın hedefi nedir?

Her öğrenciye 1 yıl süresince 3 seviyeyi kapsayan dersler ile orta seviyede yabancı dil bilgisi kazandırmaktır.

11. Devamsızlık hakkım ne kadardır?

Toplam ders saatinin %20’dir. Devamsızlık genel olarak tüm dersleri kapsar ve toplam ders saati üzerinden hesaplanır.

12. İlk hafta ne yapmam gerekir?

Öğrencilerin aşağıdaki takvime göre hareket etmeleri ve Yüksekokulumuzun web sitesini takip etmelerinde yarar olacaktır.

16 Eylül, 2019 Seviye Tespit Sınavı                               18- 23 Eylül 2019 Ders kitaplarının temini

17 Eylül, 2019 Sınav sonuçlarının açıklanması               17 Eylül, 2019 Şubelerin belirlenmesi

18 Eylül; 2019 Ders Programlarının ilanı                        18 Eylül, 2019 Geçici ders programı ilanı

19 Eylül, 2019 Yoklama alınması