Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2019

Gösterim: 949

Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu – Fulbright

Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını destekleyen Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’nun, Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu başvuruları başladı. Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu kapsamında ABD’ye giden katılımcıların kendi alanlarındaki teknik bilgilerini, liderlik becerilerini ve İngilizce yeterliklerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Program aynı zamanda profesyonel staj, alan çalışması ve toplumla etkileşim imkanı tanımaktadır.

ZİRAAT: Tarımsal İşletme, Tarımsal Coğrafi Teknoloji,  Tarımsal Üretim Yönetimi, Hayvan Bilimi, Çevre, Bahçecilik ve Koruma, Parklar ve Doğal Kaynaklar, Küçük Ölçekli Gıda Üretimi, Sürdürülebilir Tarım.

UYGULAMALI MÜHENDİSLİK: Mimarlık, Otomotiv Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım, İnşaat Yönetimi, Elektro-Mekanik Teknoloji, Elektrik Tesisatları Bakımı, Elektrik Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Isıtma-Soğutma Havalandırma, Makina Tamir: Otomasyon Sistemleri, Üretim Mühendisliği Teknolojisi, Mekatronik, Robotik, Kaynak Teknolojisi.

İŞLETME YÖNETİMİ: Muhasebe, Bankacılık, Saymanlık, İş Planlama, Girişimcilik, Küçük İşletme Yönetimi, Müşteri Hizmetleri, Pazarlama, Reklam ve Halkla İlişkiler, Sosyal Medya Yönetimi, Sekreterlik, Ofis Yönetimi, İş Operasyonları Destek ve Hizmetleri, İnsan Kaynakları, Uluslararası İşletme (Dış Ticaret), Liderlik Geliştirme, Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, Üretim, Kurumsal Liderlik, Proje Yönetimi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ: Çocuk Eğitim Merkezi/ Kreş Yönetimi, Bebek Bakım ve Okul Çağı Uzmanlığı, Okul Öncesi Eğitimi ve Gelişimi, Özel Eğitim.

BİLGİ TEKNOLOJİSİ: Bilgisayar Bilgi Sistemleri ve Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Ağ Teknolojileri, Coğrafi Bilgi Sistemleri, IT Teknisyeni – Bilgisayar Destek Uzmanı, Ağ Teknisyeni.

MEDYA: Dijital Medya/ Animasyon, Film Çalışmaları/ Sinema/ Televizyon, Grafik Tasarım, Gazetecilik, Halkla İlişkiler, Sosyal Medya, Web Tasarımı, Web Geliştirme.

KAMU GÜVENLİĞİ: Yangın Güvenliği ve İtfaiyecilik, İlk ve Acil Yardım.

TURİZM VE OTELCİLİK YÖNETİMİ: Otel Yönetimi, Aşçılık ve Restoran Yönetimi, Toplantı ve Organizasyon Yönetimi, Turizm.

2020-2021 akademik yılı güz döneminden itibaren geçerli olacak Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursunun son başvuru tarihi 9 Aralık 2019 olarak belirlenmiştir.

Detaylı bilgi ve başvuru koşulları için tıklayınız.