Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2019

Gösterim: 1180

Yeni kayıt olacak öğrenciler için isteğe bağlı hazırlık sınıfı

İSTEĞE BAĞLI İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI OLANAĞI

Sevgili Öğrenciler,

Üniversitemiz, yabancı dil öğretimi ile yetişmenize katkıda bulunmak amacıyla gerekli tüm olanakları sunma amacındadır. Yabancı dil öğrenmeye istekli ve hedefi olan öğrencilerimize bu hizmeti önlisans veya lisans öğrenimleri öncesinde İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı ve sonrasındaki öğrenimleri boyunca zorunlu ve mesleki yabancı dil dersleri ile vermeyi planlamış bulunmaktayız.

Üniversitemizin tüm Fakülte ve Meslek Yüksekokullarına kayıt olan öğrenciler, önlisans veya lisans öğrenimleri öncesinde İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden faydalanabilirler. İki dönem süreli İngilizce eğitimiyle öğrencilerin 3 seviye kazanımları ve CEFR B2 veya C1 seviyelerini tamamlamaları hedeflenmiştir.

Başvuru

Üniversitemizi kazanan ve ilk defa kayıt olan öğrencilerin öncelikle kayıt oldukları fakülte dekanlığına veya okul müdürlüğüne 2 Eylül – 16 Eylül 2019 tarihleri arasında başvurularını 3. Sayfadaki örnek dilekçe ile yapmaları gerekir. E-devlet üzerinden yapılan tercih yeterli değildir. Kontenjan dolduğunda başvuracak diğer öğrenciler yedek olarak kabul edilecektir. Başvuru yapıp kararlarına değiştirenler 16 Eylül 2019 saat 17:00’a kadar başvuru geri çekme dilekçesi yazmalıdırlar.

Seviye Tespit Sınavı

Başvuru yapan öğrenciler 16 Eylül 2019 tarihinde Merkez Yerleşkemizde saat 14.30’da seviye tespit sınavına alınacaklardır. Bu sınavın amacı; aynı veya benzer seviyede olan öğrencileri bir şubeye yerleştirmek ve öğrencilerin hangi seviyeden öğrenime başlayacaklarını tespit etmektir. Öğrencilerin sınava katılmaları zorunludur.

Daha sonra öğrenciler İngilizce seviyelerine göre gruplara ayrılır. Öğrenciler,  yerleştirildikleri seviyeye göre haftada 20 ile 28 saat arası ders alırlar. Dersler merkez kampüste deneyimli yerli ve yabancı uyruklu öğretim elemanları tarafından verilmektedir. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında öğretilecek olan dil İngilizcedir.

Başarı ve Yükümlülükler

Eğitim-öğretim yılı sonunda başarılı olanlara Üniversitemiz tarafından başarı sertifikası verilir. Öğrenciler, toplam ders saatinin % 80’ne devam etmekle yükümlüdürler. Başarısızlık durumu öğrencilerin önlisans veya lisans öğrenimlerini aksatmamaktadır. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz 1. Sınıf eğitimlerine devam ederler.

İkinci öğretim öğrencileri öğrenim katkı paylarını öderler. Seviye ayarlama nedeniyle zorunlu olmadıkça ikinci öğretim öğrencileri ayrı ders alırlar ve programları öğleden sonra başlar.

16 Eylül 2019 tarihten sonra veya yıl içinde bu programdan vazgeçme söz konusu değildir. Herhangi bir nedenle İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına devam etmeyenler ancak 2020-2021 Akademik Yılı Güz Döneminde lisans öğrenimlerine başlayabilirler.

Hazırlık Sınıfı ile ilgili duyuru ve bilgileri https://ydyo.bandirma.edu.tr/tr/ydyo linkinden takip edebilirsiniz. Sorularınızı, lütfen yazılı olarak ydyo@bandirma.edu.tr eposta adresine iletiniz.

      İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfına kayıt olmak isteyen öğrenciler, aşağıda yer alan dilekçeyi Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne elden teslim edebilir, taratıp e-mail mesajı veya faks mesajı olarak gönderebilirler.

Email: gonen@bandirma.edu.tr           Tel: 0 266 717 0117           Faks: 0 266 717 0030


Dosyalar