Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2019

Gösterim: 2881

“Pandemik İnfluenza Plan ve Hazırlıkları” ve “HIV, AIDS Virüsü” hakkında bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Pandemik İnfluenza Plan ve Hazırlıkları” ve “ HIV, AIDS Virüsü” hakkındaki konferansa İlçe Kaymakamımız Arslan YURT ve İlçe Jandarma Komutanımız J. Bnb. Temel KILIÇ, Akademisyenlerimiz, Personelimiz ve Öğrencilerimiz yoğun ilgi göstermiştir.

Konferansta Gönen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Esat AKYOL, İnfluenza virüslerinin yol açtığı bir solunum yolu hastalığı olan, özellikle sonbahar ve kış aylarında görülen mevsimsel olarak seyreden influenza (grip) zaman zaman pek çok kişinin ölümüyle sonuçlanan salgınlara neden olurken zaman zaman da küresel çapta görülen ve pandemi olarak adlandırılan salgınlara yol açabilmektedir dedi. Dr. AKYOL Ülkemiz ve bütün dünya için risk oluşturabilecek pandemik influenzaya hazırlıklı olabilmek için grip aşısı yaptırılması gerektiğini, toplu yaşam alanlarında hijyene önem verilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu influenza virusları her yıl değişmekte olup, çocuklardan erişkinlere kadar yayılmaktadır dedi. 

Ardından Gönen İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Ayfer ŞAHİN; AIDS nedir, HIV nedir, Ne yapılmalı, HIV nasıl bulaşır, HIV ne zaman AIDS’e yol açar gibi konu başlıklarını ele aldı. "İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü" anlamına gelen HIV (Human Immunodeficiency Virus), insan vücuduna girdiği anda bağışıklık sistemini hedef alıyor ve beyaz kan hücrelerine saldırarak orada çoğalıyor. Virüs zamanla enfeksiyonlara ve bazı kanser türlerine karşı bağışıklık sisteminin koruma görevlerini zayıflatarak immün sistemi tamamen etkisiz hale getiriyor. Bu aşamadan sonra ise “Edinilmiş Bağışıklık Yetmezliği Sendromu” anlamına gelen AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) gelişiyor.

Büyük bir ilgiyle geçen bilgilendirme konferansı soru cevap bölümleri ile tamamlanmıştır.