Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2024

“Finansal Okuryazarlık ve Genç Bankacılık” Konulu Konferans

Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, Gönen Meslek Yüksekokulumuz tarafından “Finansal Okuryazarlık ve Genç Bankacılık” konulu eğitimi, İş Bankası Gönen Şube Müdürü Akanay GÜLKANAT tarafından gerçekleştirildi. Eğitim, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla büyük bir ilgi gördü.

İş Bankası Gönen Şube Müdürü Akanay GÜLKANAT, finansal okuryazarlığın önemi, kişisel bütçe yönetimi, tasarruf ve yatırım stratejileri gibi konularda detaylı bilgiler sundu. Öğrencilerin finansal bilincini artırmayı amaçlayan bu eğitimde, katılımcılara para yönetimi ve finansal planlama konularında pratik bilgiler ve öneriler verildi.

Seminer boyunca katılımcılar, finansal kararlarını nasıl daha bilinçli ve etkin bir şekilde alabilecekleri konusunda çeşitli örnekler ve uygulamalı aktivitelerle bilgilendirildi. Özellikle gençlerin karşılaşabileceği finansal tuzaklar ve bunlardan korunma yolları üzerinde duran İş Bankası Gönen Şube Müdürü Akanay GÜLKANAT, bilinçli bir finansal hayatın, uzun vadeli başarı ve güvenlik için kritik olduğunu vurguladı.

Eğitimin ardından soruları yanıtlayan İş Bankası Gönen Şube Müdürü Akanay GÜLKANAT, finansal okuryazarlığın sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal refah için de önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, öğrencilerin finansal geleceğini güvence altına almaları için düzenli olarak bu tür eğitimlere katılmalarını tavsiye etti.

Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen bu tür etkinliklerin, öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağladığı ve finansal konularda bilinçlenmelerine yardımcı olduğu ifade edildi. Katılım gösteren tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür ederiz.