Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2024

Tüm Bağımlılık Türleri ile Mücadele Semineri

Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu çalışmaları kapsamında düzenlenen seminerde, Bağımlılık konusuna dair önemli bilgiler paylaşıldı. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi görevlisi Psikolog Mehmet KARABATAN’ın verdiği seminer, öğrenci ve akademisyenlerden yoğun ilgi gördü.

Psikolog Mehmet KARABATAN, bağımlılığın tanımı, nedenleri, türleri ve tedavi yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgiler sundu. Özellikle teknolojik bağımlılıklar ve madde bağımlılıkları üzerine odaklanan Psikolog Mehmet KARABATAN, bağımlılıkla başa çıkma stratejileri ve önleyici tedbirler hakkında da önerilerde bulundu. Katılımcılara, bağımlılığın bireysel ve toplumsal etkilerini anlamaları ve bu alanda bilinçlenmeleri için çeşitli kaynaklar ve araştırmalar sundu.

Seminerin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Psikolog Mehmet KARABATAN, bağımlılıkla mücadelede farkındalığın ve erken müdahalenin önemini vurguladı. Seminerin sonunda, katılımcılara teşekkür eden Psikolog Mehmet KARABATAN, bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini belirtti. Katılım gösteren tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür ederiz.