Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2021

Gösterim: 1179

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda Gerçekleşti

 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı olağan genel kurul toplantısı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesindeki Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü ve BANÜV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve vakıf üyeleri katılım gösterdi.

 

Olağan genel kurul toplantısının açılışını Prof. Dr. Ertan Demirkapı yaparak toplantı için yeter sayıya ulaşıldığını belirtti ve kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’mızın okunmasının ardından divan kurulu oluşturularak sahneye davet edildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel’in divan başkanlığı yaptığı toplantıda, vefat eden vakıf üyelerinin aileleri tarafından belirlenen yakınlarının vakıf üyeliğine getirilmesi karara bağlandı. Böylece vakıf üyesi sayısı 83’ten 95’e yükselmiş oldu.

 

Vakıf olağan genel kurulu, Prof. Dr. Metehan Yılgör’ün yönetim kurulu faaliyet raporunu sunması ile 2018-2019-2020 yılları vakıf bilançolarının ve gelir tablolarının görüşülmesi ve ibrası sonrasında Mali Müşavir İhsan Şen’in denetim kurulu adına denetim kurulu raporunu sunması ve ibra kararı alınması ile devam etti.

 

Daha sonra BANÜV Yönetim Kurulu Başkanı ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile ilgili bilgiler de paylaştığı konuşmasında, kuruluşu 1998’e kadar dayanan, Üniversitenin kurulmasının ardından isim değişikliği yapılarak bugünkü ismini alan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfının şimdiye kadar yapmış olduğu güzel çalışmalarını arttırarak devam ettireceğini, bundan sonra çok daha aktif bir çalışma dönemi içerisine gireceğini belirtti. Öğrenci burslarının yanı sıra akademisyenlerimize yönelik bursların verilmesiyle ilgili de planlarının olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, altyapı desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtirken, yeni üyelerin vakfa katılımıyla güçlenerek daha büyük işlere imza atacaklarını ifade etti.

 

Toplantıda Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun da söz alarak yaptığı konuşmada Bandırma’nın lokasyonundan, imkanlarından, avantajlarından ve kurulan organize sanayi bölgeleriyle giderek artan nüfusundan bahsetti ve bu gelişimde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunun farkında olduklarını dile getirdi. Başkan Tolga Tosun konuşmasını, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e teşekkür ederek Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfına desteklerinin her zaman devam edeceğini ifade ederek sonlandırdı.

 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı olağan genel kurulu sonucunda yeni yönetim kuruluna Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Prof. Dr. Metehan Yılgör,  Prof. Dr. Ertan Demirkapı, Bahadır Çenberci, Adil Levent Coşkun, İsmail Tunçbilek ve Özel Aydın seçilirken denetim kuruluna ise Prof. Dr. Zekai Mete, İhsan Şen ve Tayyip Serpen seçildi.


Fotoğraflar