- ANA SAYFA
- Bölüm Olanakları
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2024
Gösterim: 3159
Bölüm Olanakları
30 adet Apple imac bilgisayardan oluşan 1 Laboratuvar (Projeksiyonu bulunmaktadır): Gönen Meslek Yüksekokulu Macintosh (iMac) laboratuvarı yaklaşık 80 m²lik alana kurulmuş olup öğrencilerin konforu ve çalışma verimliliğinin arttırılması amacıyla özel tasarlarlarmış akıllı tahta sistemi, network cihazları, oturma ve masa düzenleri, hd projeksiyon ekipmanlarından oluşmaktadır. Laboratuvarda bulunan 30 adet iMac bilgisayarı 21.5 inç Retina 4K ekranlı 3.4 GHz dört çekirdekli Intel Core i5 işlemci 4.2 GHz’e kadar Turbo Boost 16 GB Ram desteği olan, 1TB SDD ile yüksek konfigürasyona sahiptir. Dijitalleşen tüm alanlara hizmet verebilecek yeterlilikte düzenlenen laboratuvarımızda Microsoft Office, Adobe, Visual Studio.Net, Dreamweaver, Flash, PhotoShop, Unity, Android Studio ve çeşitli uygulama programları kuruludur. Bu laboratuvar özellikle Grafik Animasyon, Web Tasarımı, Dijital İllüstrasyon, Mobil Uygulama Tasarımı, Oyun Programlama, Kodlama ve Office Yazılımları gibi proje geliştirme derslerinde kullanılmaktadır. Yüksek hızda kablolu/kablosuz internete sahip olan modern yapıdaki laboratuvarlarımızı ders dışında da kullanabilme olanaklarının yanı sıra öğrencilerin proje ve araştırmalarında öğretim elemanları ile birlikte çalıştıkları bir laboratuvar niteliğindedir.
30 adet Pc bilgisayardan oluşan 1 Windows Laboratuvar (Projeksiyonu bulunmaktadır): 80 m²lik alana sahip 30 adet PC’den oluşan Windows laboratuvarımız tüm bölümlerin ortak kullandıkları bilgisayar laboratuvarları genel kullanıma hizmet etmektedir. Bunun yanında, birçok ders ve uygulama sınıfta öğrencilerin kendi bilgisayarlarını kullanmasıyla da yapılmaktadır. Laboratuvarda Microsoft Windows 10, Microsoft Office 2016, AutoCAD 2016, Sentez, Elektra yazılımları kuruludur.
30 adet Adobe CC Master Collection lisanslı Tasarım Yazılımları (Ai, Ps, Id, Xd, Ae vb.).
40 kişilik ışıklı ve elektrik destekli tasarım masasından oluşan çizim atölyesi (Projeksiyon ve tahtası bulunmaktadır).
Dijital fotoğraf Makinası (5D mark ve 70-200 Lens) ve Lightbox.
9 adet elektronik çizim tableti.
Kadın-erkek (torslar) el-ayak heykelleri.
3D Yazıcı, Lazer Yazıcı-Kesim, CNC makinası bulunmaktadır: Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) desteğiyle yaptırdığımız 80 m2 lik alana sahip “Mesleki Eğitimde Endüstri 4.0 Dönüşümü” isimli projede, Endüstri 4.0 temalı Maker Laboratuvarımızda 3D Baskı, Kodlama, Elektronik, Tasarım, Modelleme, Lazer ve Router işleme ekipmanları bulunmaktadır.
Teknoloji ile "kendin yap" anlamında gelen "Maker" kültürü dünyada hızla yayılan bir akım olarak bilinmektedir. Maker laboratuvarında eğitici, merak uyandırıcı ve heyecanlandırıcı ürünler ile öğrencilerin bu alanlarındaki ilgilerini güdülemek ve canlı tutmaktır. Maker Laboratuvarında, sanayinin dijitalleşmesinde gerekli olan robotik kodlama, nesnelerin interneti, tasarım, CNC işleme, modelleme ve programlama uygulamalarıyla öğrencilerin prototip ürünler üretmesi planlanmaktadır. Burada eğitim gören öğrencilere Endüstri 4.0 dönüşümüne uyumlu eğitimler vererek sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek, öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak ve piyasada rekabetçiliğin geliştirilmesine katkıda bulunmaktayız.