Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2019

Gösterim: 733

Flipboard Veritabanı Hacklendi! Bazı Kullanıcı Bilgileri Ele Geçirildi!

150 milyondan fazla kullanıcısı olan Flipboard, belirli kullanıcılarının hesap bilgilerini içeren veritabanlarına saldırı yapıldığını açıkladı.

Flipboard tarafından dün yapılan açıklamaya göre, kimliği henüz bilinmeyen hackerlar, Flipboard’a 2 Haziran 2018, 23 Mart 2019, 21-22 Nisan 2019 tarihlerinde, toplam 10 ay boyunca yetkisiz erişim sağlamayı başardı.

Hacklenen bilgilerin: kullanıcıların gerçek adları, kullanıcı adları, e postaları, kriptografik korunan şifreleri ve diğer sosyal medya hesaplarına bağlanan hesapların bilgileri olduğu düşünülüyor.

Flipboard tarafından, belirlenen kullanıcılara gönderilen e-posta da, kullanıcıların şifrelerinin sıfırlandığı ve yeni ve daha güçlü bir şifre oluşturmaları gerektiği belirtildi.

Flipboard ayrıca, etkilenen kullanıcı sayısının tam olarak belli olmadığını ve hala belirlemeye çalıştıklarını belirtti.

İyi haber olarak da, yetkisiz kişilerin ,Flipboard’a bağlı diğer sosyal medya hesaplarına eriştiğine dair kanıt olmadığını, önlem olarak da tüm dijital belirteçlerin silindiğini açıkladı.

Ayrıca kullanıcıların Flipboard’a ekledikleri, ehliyet numaraları ve kredi kartı bilgileri gibi devlet tarafından verilen belgelere bir saldırı olmadığını açıkladı.

Etkilenen kullanıcı sayısını tam olarak açıklamazken, Flipboard hesabınıza sıradaki girişinizde şifrenizi sıfırlamanızı önerdiğini ve  farklı çevrimiçi hizmetlerde de Flipboard ile aynı kullanıcı adı, şifre veya bilgileri kullanıyorsanız onları da yenilemeniz gerektiğini belirtti.

Yasal süreç başlatıldığını açıklayan Flipboard, hackerları ve sistemdeki güvenlik açıklarını bilmek istediğini belirtti.