Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019

Gösterim: 2476

Mezunların Çalışma Alanları

Sosyal medya araçlarının gelişmesi, her türlü bilgi arayışının çevrimiçi yapılması, devletlerin, hükümetlerin, bankaların ve diğer güvenlik doğrulamasına ihtiyacı olan kurumlarında bu konuda çalışan aramasına yol açmıştır. Çalıştığı kurumda basit yazılım programları tasarlamak, geliştirmek, düzenlemek veya bunların onarımını yapmak; gerek donanım arızalarını gerekse de yazılım hatalarını düzenleyerek, bilgi alışverişinin daha sağlıklı bir şekilde yapılmasını ve bilgi sistemlerinin güvenlik mimari işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu nedenle bilişim sistemlerinin kullanıldığı her kurum veya şirkette istihdam olanağı bulabileceklerdir.

Çağımızın en büyük gereklerinden birisi bilgi güvenliğidir; zira gerek kamu kurumları gerekse de her türlü özel şirket, firma, kurum veya kuruluş artık tüm işlemlerini bilgisayarlar ve internet üzerinden yapmaktadır. Bu kurum veya kuruluşlardan herhangi birisi güvenlik açığı vermesi durumunda büyük maddi zayiatlar yaşanabilmektedir. Tüm bu risklerin farkında olan toplumlar, bilgi güvenliğini sağlamak amacı ile uzman elemanlar yetiştirmektedir. 2 Yıllık Bilgi Güvenliği Teknolojisi bölümü de bu amaca hizmet etmektedir. Mezunların iş istihdam sahası hem devlet kurumlarını hem de özel sektör kuruluşlarını kapsamaktadır. Bir kamu kurumunda görev almak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu konudaki en önemli şart KPSS önlisans oturumunda yeterli puanı almaktır. Bilgi Güvenliği Teknolojisi mezunları;

- Hastane, okul, sosyal güvenlik kurumları, belediyeler, bankalar gibi devlet kurumlarında

- E-posta hizmeti veren her türlü kurum veya kuruluşlarda

- Teknik servislerde

- Bilgisayar satış mağazaları 

-Çeşitli mağazaların bilgi-işlem birimlerinde

- Üniversiteler, gibi alanlarda çalışabilmektedir. 

Bölüm mezunları görev yaptıkları alanlarda ilgili kurum veya kuruluşun her türlü bilgi sistemini yürütmek, bilgi güvenliğini sağlamak, ilgili kayıtların tutulmasını sağlamakla görevlidir. Bu program açılması teklifi yapılırken ülkemizdeki kamu ve özel sektörün “bilgi güvenliği elemanı” ihtiyacı dikkate alınmıştır. Bilgi Güvenliği uzmanları kamuda ve özel sektörde istihdam edilmesi mümkün kişilerdir.