Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2021

Gösterim: 1033

3+1 EĞİTİM MODELİ KAPSAMINDA MESLEKİ EĞİTİM DUYURUSU (Güncellenmiştir)

Değerli Öğrencilerimiz,

 

1- 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Uygulamalı 3+1 Eğitim Modeli Kapsamında "İşyeri Eğitim" ve "İşyeri Uygulaması" dersine kayıt olup ekteki İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulama Dersi Kabul Formu, öğrenci ve işyeri tarafından doldurulduktan sonra 3 adet form ve  E- devletten alınacak müstehaklık belgesi, eğer  iş yeri tarafından ücret ödenecekse ve işyeri devlet desteği kapsamında ödeyecek olan ücretin bir kısmını talep edecekse Uygulamalı Eğitim Esasları ve tarafların Yükümlülüklerine İlişkin 1 adet sözleşmeyle birlikte 28 Eylül 2021 Çarşamba günü mesai bitimine kadar facar@bandirma.edu.tr mail adresine göndermeleri sonrasında evrakların asıllarının kargoyla Yüksekokulumuza göndermeleri gerekmektedir.

2- İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulamalı Ders Devam Takip ve Disiplin Mevzuatına Uyma Formu aylık olarak her ayın ilk haftası facar@bandirma.edu.tr mail adresine gönderilecektir.

3- İşyeri tarafından öğrenciye sözleşmede belirtilen tutar üzerinden aylık ücret ödenecekse ve iş yeri devlet desteği kapsamında işsizlik fonundan bu ücretin bir kısmını talep edecek ise aşağıda yazılı işlemlerin yapılması gerekir;

a- İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulama dersi kabul formunda gerekli alanlar işaretlenmeli ve gerekli bilgiler doldurulmalıdır.

b- “Uygulamalı Eğitim” Esasları ve Tarafların Yükümlülüklerine ilişkin Sözleşme öğrenci ve firma tarafından imzalandıktan sonra Müdürlüğümüze kargoyla gönderilecektir.

c- Staj bitiminde, İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Ücret Teşviki Başvuru formu ve Uygulamalı Eğitim Ücretlerine İlişkin İşsizlik Fonu Katkısı Öğrenci ve İş Veren Bilgi Formu İşletme tarafından doldurulup onaylanacak, öğrenciye aylık ödenecek dekontlarla birlikte öğrenciye teslim edilecektir.

d- İşletme tarafından öğrenciye ücret ödenmeyecek ise öğrenci tarafından işletmeden herhangi bir ücret talep etmeyeceğine dair feragat formunu doldurup 1 nüshasını işletmeye teslim etmesi gerekir. Diğer bir nüshasını da Yüksekokulumuza ekte belirtilen “Yüksekokula teslim edilecek ücret feragat formunun ekine ekleyip göndermelidir.

4- İşletmede yapılan Mesleki Eğitim/Staj sonunda ekteki Uygulamalı Eğitimler İşletme Değerlendirme Formu İşletme tarafından doldurulup imzalandıktan sonra kapalı zarf ile Yüksekokulumuza gönderilecektir.

5- Öğrenciler tarafından doldurulacak olan diğer formlar danışmanlar tarafından öğrencilere bildirilecektir.

6- İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulama dersi ile ilgili bilgi almak ve sorularınız için Yüksekokulumuzdan Ferhat Beyle iletişime geçebilirsiniz.

0266 7170117  Dahili: 8033

facar@bandirma.edu.tr