Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2022

Gösterim: 2079

Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Teşrifleriyle Gerçekleşti

Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’muzda gerçekleşti. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey, Garnizon Komutanı’nı vekâleten Hava İstihbarat Albay Birlik Eğitim Merkezi Şube Müdürü Emine Akman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Erdek Kaymakamı A. Atakan Atasoy, Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ali Yıldız, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, oda ve borsa başkanları, ulusal ve yerel basın mensupları, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Üniversitemiz İklim Elçisi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencimiz Aynur Halil konuşma gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler’in 76’ncı Genel Kurulunda ülkemizin Paris İklim Anlaşması'na taraf olma kararının ilanı ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında 81 ilimizdeki 209 üniversitede seçilmiş olan iklim elçilerinden biri olarak Üniversitemiz iklim elçisi olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Aynur Halil, iklim değişikliği konusunda duyarlı davranılması ve farkındalığın arttırılması gerektiğini dile getirdi. 

Programda açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Üniversitemizin kuruluşu, gelişimi ve hedefleri ile ilgili detaylı bilgi paylaşımında bulundu. “Geleceğe Açılan Köprü” sloganı ile 2015 yılında kurulan ve “Yeni Nesil Devlet Üniversitesi” anlayışı, “Sen Umut Ol” mottosu ile akademik faaliyetlerine devam eden Üniversitemizin yarına umut olacak nesiller yetiştirme gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Rektörümüz, akademik yılı açılış törenimizi teşriflerinden dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkürlerini ifade ederek sözlerini tamamladı. 

Programda kürsüye son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gelerek 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Dersi'ni gerçekleştirdi. Bakan Karaismailoğlu, “Lojistik, Mobilite ve Dijitaleleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” başlıklı sunumunda “Ülkemizin önünü açacak projeler geliştiriyoruz. Bizler bakanlığımızdaki çalışmalarla insan, yük ve veri olmak üzere üç şey taşıyoruz. Bu üç alanda da her geçen gün yeni yatırımlar gerçekleştiriyor ve ülkemizi daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Bugün yerli otomobilini üretebilen ülkemizi önümüzdeki birkaç ay içerisinde kendi fabrikalarında ürettiği 160 kilometre hıza sahip trenleri kullanabilir hale getireceğiz. Artık bizi, yerli ve milli demir yolu araçlarımızla demir yollarında da göreceksiniz. Demiryolu çalışmalarımızı arttırmayı planlıyoruz. Bir taraftan da tabi karayolu, deniz ve hava yollarına da çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Hizmete açmış olduğumuz Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü ile Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağladık, mesafeleri kısalttık. Yine hizmete giren İstanbul Hava Limanı ile yolcu taşıma kapasitesi ve hava limanındaki işlemlerin hızı açısından çok başarılı bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Limanlarımıza yaptığımız yatırımlar, İzmir-İstanbul otoyolu, Marmaray, Kanal İstanbul projeleri de ülkemiz açısından çok büyük yatırımlardır. Dijitalleşme açısından baktığımızda, Türksat 5A ve Türksat 5B uydularımızı gönderdik. 5G ile ilgili çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Tabi tüm bu projeler, tüm bu yatırımlar üretim ve istihdama da olumlu katkılar yapıyor. İnşallah daha nice projeleri hayata geçirerek ülkemizi dünyanın en gelişmiş 10 ekonomisinden birisi haline getireceğiz.” dedi.

Konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Bandırma Vapuru tablosu hediye edildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen Üniversitemiz 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni protokol üyelerinin fotoğraf çekimiyle son buldu.