Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019

Erken Teşhis Hayat Kurtarır Eğitimi Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz Konferans Salonunda 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı dolayısıyla Erken Teşhis Hayat Kurtarır sloganı ile meme kanseri bilinçlendirme eğitimi düzenlenmiştir. Üniversitemiz Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANU-KAT), Gönen Meslek Yüksekokulu temsilcisi Öğr. Gör. Cansen CAN AKGÜL tarafından organize edilen etkinlikte, Gönen İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Ayfer ŞAHİN meme kanseri erken teşhisi hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.

Okulumuzdaki tüm bölümlerin öğrencileri tarafından yoğun ilgi ile katılım sağlandığı etkinlikte Şahin, seminerde meme kanserinin oluşma şekli, kanserin belirtileri ve nedenleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Meme kanserinin kadınlarda en sık rastlanan kanser türü olduğunu dikkati çeken Şahin, öğrencilerimize kendi kendine meme muayenesini uygulamalı olarak göstermiştir.