Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022

Gösterim: 1368

Gönen MYO İTÜRO 2022 Robot Olimpiyatlarından Ödüllerle Döndü

 

İTÜRO robot yarışmasına katılan GRT (Gönen Robotik Topluluğu) Trafik Robot ve Lojistik robot kategorilerinde başarılı oldu. Her iki kategoride de robotlarımız iki adet mansiyon ödülü ve 14000 TL para ödülü kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu ve Otokon tarafından düzenlenen Uluslararası Robot olimpiyatları 24-26 Mart 2022 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 

Mikro Sumo, Çizgi Futbol, Trafik, Renk Seçen, Drone, Senaryo Lojistik, Merdine Çıkan ve İnşaat kategorisi olmak üzere toplam 8 kategoride düzenlenen yarışlara 1000’e yakın robot ve binlerce robot sever katılmıştır. Katılımcılar arasında birçok Teknik Üniversite, Devlet Üniversitesi, Özel Üniversiteler, Özel Kolejler, Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve yurtdışından üniversite robot toplulukları da bulunmaktaydı. 

Gönen Robotik Topluluğu bu yarışmalara Dr. Öğr. Üyesi Selahattin KOŞUNALP ve Öğr. Gör. Mustafa TAŞCI danışmalığında Bilgisayar Programcılığı ve Bilişim Güveliği bölümlerinden 24 öğrenci ile “Trafik”, “Senaryo Lojistik Robot” ve “Çizgi Futbol” kategorilerinde 12 Robotla katılmıştır.           

Üniversitemizi başarı ile temsil eden Gönen Robotik Topluluğu “Trafik” kategorisinde “GRT Tarfik1-Bedel” adlı robotlarla, Senaryo Lojistik kategorisinde ”Cezerive Milka” adlı robotlarla en yüksek puan alarak rakiplerini geride bıraktı. Finalde ilk üçe girmeye hak kazanan robot olmadığı için en yüksek puanı alan robot takımımız her iki kategoride de verilen en büyük ödül olan mansiyon ödülünü almaya hak kazanmıştır.  

Gönen Robotik Topluluğu başkanı Bilişim güvenliği öğrencisi Rabia Cihangir; ”Topluluğumuz kurulalı henüz dört ay olmuşken böyle uluslararası bir organizasyonda büyük bir başarı kazandığımız ve üniversitemizi iyi bir şekilde temsil ettiğimiz için çok mutluyuz. Çok çalıştık, yorulduk, çok şey öğrendik. Bu süreçte Üniversitemizin desteğini hep arkamızda hissettik. Öncelikle danışman hocalarımız olmak üzere, MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu’ya, SKS Daire Başkanımız Mehmet Karatepe ve Rektörümüz Prof.Dr. Süleyman Özdemir’e çok teşekkür ederiz. ” dedi.

 


Fotoğraflar