Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1204

Üniversitemiz "15 Temmuz Şehitleri Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" ve "Demokrasi Nöbeti"nde

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” ile Bandırma Cumhuriyet Meydanında “Demokrasi Nöbeti” programı düzenlendi.

15 Temmuz saat 22:00’da Bandırma Migros önünden başlayan “Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü” sonunda saat 22:30’da Bandırma Cumhuriyet Meydanına intikal edilmesinin ardından saat 23:00’da “Demokrasi Nöbeti” programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Üniversitemiz, Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi işbirliği ile düzenlenen yürüyüşe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Biçer, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, ilçe protokol üyeleri ve üniversitemiz akademik ve idari personeli ile Bandırma halkı yoğun katılım gösterdi. Ellerinde Türk bayrakları ile tekbirler eşliğinde yürüyen binlerce vatandaş daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmayı izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında 15 Temmuz temalı belgeseller izlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin okunduğu programda, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük eşliğinde toplu dua yapıldı.

Programın protokol konuşmaları bölümünde Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı yaptığı konuşmada, "Ordumuzun bir takım hain mensupları, yüce Türk milletinin karşısında yaptığı hiçbir saldırı işe yaramadı. Bu ülke hiçbir zaman bu tür saldırılara boyun eğmeyecek" dedi.

Programda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de bir konuşma gerçekleştirdi. "Milletimiz darbeye şamar vurdu" diyen Rektörümüz, "O gece halkımız tarafından 15 Temmuz destanı yazıldı. Milletimizin iradesine kastedildi ancak çok şükür hainler başarılı olamadı. Dış güçlerin desteği ile FETÖ bu hain darbe girişimde bulundu. Dış güçler devamlı bu alçak yapıya destek vermeye devam ediyorlar. Ama devletimiz bu hainlerden temizleniyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak biz de sorumluluğumuzun bilincinde olarak üzerimize düşeni eksiksiz yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar yaptığı konuşmada, "Türk milleti darbelere alışkın ama bu darbe diğer darbelerden çok daha zalimceydi. Çünkü hiçbir darbede darbeciler, Cumhurbaşkanına, Meclisine, polisine ve masum halka karşı silah kullanmamıştı. İnsanlarımız canını feda etme uğruna vatanına sahip çıktı" dedi.

Protokol konuşmaları sonrasında gecenin heyecanla beklenen anı olan TBMM önünde düzenlenen ve Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirilen anma programına canlı yayın ile bağlantı kurularak Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi konuşmaları Rektörümüz, akademik ve idari personelimiz ve meydanı dolduran Bandırma halkı tarafından büyük  bir dikkat içerisinde ve coşkuyla izlendi.

Bandırma halkının ilgi ile takip edip, katılım gösterdiği program sabaha kadar devam etti.