Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2024

Gösterim: 298

Üniversitemizin Paydaşı Olduğu Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde, Üniversitemiz paydaşlığında 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde "Yetenek Her Yerde" temasıyla Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) düzenlendi. Fuara Öğr.Gör. Gökhan KOÇ rehberliğinde Meslek Yüksekokulumuzun bölümlerinden 26 öğrenci katıldı. Çeşitli sektörlerden 1071 firma ile kamu kurum ve kuruluşlarının katıldığı, 15 üniversitenin paydaş olduğu, 700’ün üzerinde etkinliğin düzenlendiği Türkiye’nin en büyük kariyer fuarı olan MARMARAKAF’TA stantları ziyaret eden öğrenciler, iş imkanlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-KAGEM) tarafından ziyaretçilere staj, istihdam olanakları ve kariyer danışmanlığı konusunda bilgiler verildi. Üniversitemizde yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel araştırmalar, ulusal ve uluslararası başarılar, bölgesel kalkınma odaklı projeler ve sosyal-kültürel imkanlar başta olmak üzere birçok konuda tanıtım yapıldı.

İki günü kapsayan etkinlikte gençler; mülakat simülasyonları, atölye ve workshoplar ile eğitsel, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılma fırsatları yakaladı. Gençlere istihdam fırsatı ve firmalara nitelikli iş gücü imkanı sunan fuarda Üniversitemiz standı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Üniversitemiz öğrencileri de etkinliğe katılım sağlayarak güncel gelişmeleri yakından görme, katılımcı firma ve kurumlar ile staj ve iş görüşmeleri yapma fırsatı buldu.


Fotoğraflar