Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1402

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Bilişim ve Teknoloji Zirvesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Bilim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen ve 5-6 Nisan tarihlerinde iki gün boyunca sürecek olan “BTK Summit 2017 " başladı. Dijital pazarlama ve dijital medyanın nabzını tutmayı ve öğrencileri dijital sektörün öncü isimleri bir araya getirmeyi hedefleyen etkinliğin ilk konuğu marka danışmanı Özel Oytun Türkoğlu oldu. Türkoğlu “Üniversiteden İş Hayatına Markalaşma” temalı keyifli bir sunum gerçekleştirdi.
Markalaşma ve kendini iyi ifade etmenin yollarını anlatan Türkoğlu; “Kendinizi yada anlatmak istediğinizi ifade etmek için sonuç odaklı olmak gerekiyor. Ayrıca katıldığınız bir etkinlik ya da toplantının etkili olması için not alın, konuşmacıları araştırın. Özellikle işe başvururken CV’de özenli olun ve farklı olun. Ayrıca araştırmacı olun, aradığınız her şeyi internette araştırın. İnsanlarla tanışmaktan çekinmeyin. Kiminle nerde tanışacağınız belli olmaz, bir insanı tanıyan dünyayı tanır ve o insanlarla iyi ilişki kurun. Kendinizi tanıtmak önemli, ancak arkasını dolduramayacağınız bilgiler ile kendinizi tanıtmayın. CV’nizde yazacağınız her şey gerçek olmalıdır. Ve en önemlisi kutunun dışında düşünmeyi öğrenin. Farklı düşünerek fark yaratın.” dedi.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise ilk olarak konum tabanlı ödül kazanma uygulaması Gripper’ın COO’su Ali Can Taner öğrenciler ile buluştu. Para aradığınızda bir şekilde bulunulabilen bir şeydir. Ama fikir çok daha kıymetli bir şey. Ayrıca yatırımcı sadece parayı veren kişi değildir, bir fiil işin içinde de yer alır.” dedi. Yatırımcının ilgisini çekebilecek girişimci fikirlerin nasıl oluştuğunu anlatan Taner; “Hayallerinizi gerçekleştirirken küçük parçalara bölün ve adım adım hedefinize ilerleyin. Ve hedeflerinize ulaşmak için saçmalamaktan korkmayın.” dedi.

Girişimcilikte olmazsa olmaz üç unsuru paylaşan Taner; “Öncelikle projenize aşık olmayın, çok çalışın, fikirlere açık olun ve radikal karar almaktan korkmayın. Projenize aşık bir bakış açışı ile hareket etmek o projenin ilerlemesini engelleyecektir. Ayrıca girişimcilikte radikal karar da alabilmelisiniz. Zaman zaman bu kararlar sizi başarısız kılar ama bu başarısızlık sizin belki de sonraki başarı adımınızın ilk basamağı olabilir.” diye konuştu.

Günün son etkinliğinde ise sosyal medya fenomenleri Metin Saygın ve Veysel Zaloğlu öğrenciler ile bir araya geldi. Sosyal medyada nasıl popüler olduklarını anlatan Saygın ve Zaloğlu’nun söyleşisi öğrencilerden büyük ilgi gördü. Söyleşi topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.


Fotoğraflar