Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2022

Gösterim: 1214

Yüksekokulumuzda TÜB 2. Hatıra Ormanı Etkinliği Düzenlendi

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Gönen Meslek Yüksekokulu Yerleşkemizde “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” sloganıyla Trakya Üniversiteler Birliği Hatıra Fidanlığı etkinliği gerçekleştirildi. 
 
Hatıra Ormanı ismiyle ikincisi düzenlenen etkinliğe Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Murat Yöndem, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Ethem Gökboğa, Gönen MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. 
 
Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes sloganıyla Trakya Üniversiteler Birliği Hatıra Fidanlığı etkinliği kapsamında açılış konuşmasını gerçekleştiren Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu:  Okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir neslin varlığı için, burada yapacağınız hizmetler bizler ve siz kıymetli öğrencilerimiz için çok değerli ve anlamlıdır. Ormanlar insanlar gibi doğarlar, büyürler, beslenirler, çoğalırlar, hatta haberleşirler, hatta hareket ederler ve sonunda da ölürler her canlı gibi. Bu nedenle ağaçların da insanlar gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Burada fidan dikmenin ötesinde bize düşen sorumluluk, bu fidanları büyütmektir. Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olarak TÜB 3. Hatıra Ormanı etkinliğini bugün yerleşkemizde gerçekleştireceğiz.
 
 “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’müzde “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” sloganıyla ile hem doğaya hem de burada arkadaşlarınızla birlikte bir ekip halinde çalışıyor olmanın, mutluluğunu yaşamış olacaksınız. Bundan yıllar sonra buraya diktiğimiz bu fidanların ağaca, o ağaçların da güzel bir ormana dönüştüğünü görmek inanıyorum ki hepimizi çok gururlandıracaktır. Ve burada gördüğünüz gibi son yıllarda personelimiz ve öğrencilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz fidan dikim etkinlikleriyle;
 
2000 adet lüxtrüm
500 adet servi, 
200 adet elma, 
100 adet çınar,
100 adet palmiye,
100 adet kestane, akasya, ıhlamur
50 adet kırmızı meşe, 
50 adet ceviz, 
500 adet hünnap, kızılcık, badem, kiraz, şeftali, nektarin, ayva, olmak üzere toplam 4000’ne yakın fidan dikerek okulumuzu sizler ile birlikte gelecek nesiller için inşa ediyoruz diyerek, Fidan Dik Orman Olsun, Yaşanacak Yurdun Olsun” bu süreçte huzurunuz, mutluluğunuz, sevginiz, enerjiniz, oksijeniz bol olsun.”  mesajıyla konuşmalarını tamamladı.
Ardından da  Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık ve Gönen Kaymakamı Arslan Yurt günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Etkinlik öğrencilerin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterileri ve yemek ikramlarıyla son buldu.