Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2022

Gösterim: 2065

3+1 Eğitim Modeli Kapsamında Mesleki Eğitim Duyurusu (Güncel)

Değerli Öğrencilerimiz,

2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde uygulamalı 3+1 eğitim modeli kapsamında "İşyeri Eğitim" ve "İşyeri Uygulaması" dersine kayıt olan öğrencilerimiz;

1- İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulama Dersi Kabul Formu (3 adet Islak imzalı)

2- e-devletten alınacak müstehaklık belgesi

İş yeri tarafından öğrenciye ücret ödenecekse ve işyeri devlet desteği kapsamından faydalanmak istiyorsa; ekte bulunan

3- Uygulamalı Eğitim Esasları ve tarafların Yükümlülüklerine İlişkin 1 adet sözleşme

4- İşletmede Mesleki Eğitim/Staj Ücret Teşviki Başvuru formu

18 Şubat 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Yüksekokulumuza elden ya da posta/kargo yoluyla ulaştırılması gerekmektedir. Gerekli formlar duyuru ekinde bulunmaktadır.

İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulama başlangıç tarihi: 28 Şubat 2022, bitiş tarihi 17 Haziran 2022.

 

 

DETAYLAR

1- İşyeri tarafından öğrenciye sözleşmede belirtilen tutar üzerinden aylık ücret ödenecekse ve iş yeri devlet desteği kapsamında işsizlik fonundan bu ücretin bir kısmını talep edecek ise aşağıda yazılı işlemlerin yapılması gerekir;

a- İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulama dersi kabul formu 3 adet çıkarılacak olup gerekli alanlar, ücret ödenecekse Evet seçeneği işaretlenmeli ve gerekli diğer bilgiler doldurulmalıdır.

b- “Uygulamalı Eğitim” Esasları ve Tarafların Yükümlülüklerine ilişkin Sözleşme, öğrenci ve işletme yetkilisi tarafından imzalanacak.(Müdür tarafından imzalanacak kısmı boş bırakılacak olup Yüksekokulumuz Müdürü tarafından imzalanacaktır.)

c- Staj bitiminde, Uygulamalı Eğitim Ücretlerine İlişkin İşsizlik Fonu Katkısı Öğrenci ve İş Veren Bilgi Formu, staj bitiminde İşletme tarafından doldurulup onaylanacak, öğrenciye aylık ödenen dekontlarla birlikte öğrenciye teslim edilecek ve öğrenci tarafından ilgili danışmana diğer evraklarla birlikte gönderilecektir.

2- İşletme tarafından öğrenciye ücret ödenmeyecek ise öğrenci tarafından işletmeden herhangi bir ücret talep etmeyeceğine dair feragat formunu doldurup 1 nüshasını işletmeye teslim etmesi gerekir. Diğer bir nüshasını da Yüksekokulumuza ekte belirtilen “Yüksekokula teslim edilecek ücret feragat formunun ekine ekleyip göndermelidir.

3- İşletmede Mesleki Eğitim/Staj/Uygulamalı Ders Devam Takip ve Disiplin Mevzuatına Uyma Formu aylık olarak her ayın ilk haftası danışman hocalara gönderilecektir.)

4- İşletmede yapılan Mesleki Eğitim/Staj sonunda ekteki Uygulamalı Eğitimler İşletme Değerlendirme Formu staj bitiminde İşletme tarafından doldurulup imzalandıktan sonra kapalı zarf içinde diğer evraklarla ilgili danışmana gönderilecektir.

5- Öğrenciler tarafından doldurulacak olan diğer formlar danışmanlar tarafından öğrencilere bildirilecektir.